MAHLEPLİ POĞAÇA
MALZEMELER
5 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
50gr tereyağ
1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
üzeri için susam veya dereotu
1 paket instant maya
içi için az yağlı beyaz peynir
HAZIRLANIŞI
önce unumuzu eleyelim. tuz, şeker, mahlep, maya ve tereyağını derin bir kaba koyup tereyağı unla bütünleşene kadar yoğuralım. daha sonra su ve sütü ılık olarak ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur edelim ve mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim. kabaran hamuru çökmemesine özen göstererek kenarından küçük parçalar koparıp, elimizde yoğurmadan içine peynir koyup kapatalım. eğer hamuru şekil vermek amacıyla elimizde fazlaca yoğurursak puf puf olmayabilir.yağlanmış tepsiye ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. hamur toplarını aralıklı yerleştirelim çünkü 2-3 katı kabaracaklar. tepsiyi doldurduktan sonra 15 dakika dinlendirip sıvıyağla karıştırdığımız yumurta sarısını üzerlerine hafifçe sürelim. susam ya da dereotu serpiştirip 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirelim. çevreye yayılan mis kokusuyla bu poğaçaya aşık olacakasınız! AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder